Ideal für die ganz Scharfen!

Tteokbokki (Koreanischer scharfer Reiskuchen)

Tteokbokki ist ein traditionelles koreanisches Straßenessen, das aus zähen Reiskuchen besteht, die in einer würzigen Gochujang-Sauce gekocht werden, die oft auch mit Eiern, Fischkuchen und Frühlingszwiebeln vermischt wird. Das Rezept lässt sich schnell und einfach in einem großen Topf zubereiten. Das Ergebnis ist eine würzige und kräftige Mischung aus tollen Aromen.

15

min

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Zutaten

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Schärfegrad

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Schwierigkeitsgrad

Tteokbokki (Koreanischer scharfer Reiskuchen) - MAOMAO
Yi-Ming
Chief Food Officer bei MAOMAO
YOUNG POONG YOPOKKI Tteokbokki Kimchi 115g - 100712 €3,59
O'FOOD Tteokbokki Sauce 120g - 1001221 €2,49
SAMYANG Hot Chicken Tteokbokki 185g - 100042 €4,99
OBAP Gochujang hot pepper paste 170g - 1001224 €3,29
SEMPIO Instant Tteokbokki Hot & Spicy 160g - 100649 €3,59
YOUNG POONG YOPOKKI rice cake Jjajang 120g - 100568 €3,79
YOUNG POONG YOPOKKI Rice Cake Sweet & Spicy 140g - 100567 €3,59
YOUNG POONG YOPOKKI Rice Cake Halal Hot 140g - 100565 €3,59
A+ HOSAN Reiskuchen (Röhren) 500g - 101054 €3,79
(KW) JONGGA rice cake (tubes) 1kg - 1001591 €11,69
(KW) JONGGA rice cake (tubes) 500g - 1001024 €7,09
A+ HOSAN rice cake (slices) 500g - 100426 €3,79
SEMPIO Topokki Sauce Sweet 150g - 1001317 €2,99
SEMPIO Topokki Sauce Hot 150g - 1001316 €2,99
GOODPOKKI Tteokbokki Original Süß & Würzig 363g - 101146 €5,29
(KW) SEASTORY Fischfrikadelle Original Quadratisch 450g - 1001787 €8,99
YOUNG POONG YOPOKKI Tteokbokki Käse 120g - 101238 €3,59
DELIEF Halal Reiskuchen (Röhren) 300g - 101239 €3,19
K STREET FOOD Tteokbokki Carbonara Nicht Scharf 170g - 101242 €4,29
WANG Tteokbokki Scharfe Carbonara 376g (2 Portionen) - 101243 €7,79
NONG SHIM Rapokki Jjajang schwarze Bohne 414g (2 Portionen) - 101281 €6,79
NONG SHIM Rapokki Scharfer Geschmack 414g (2 Portionen) - 101282 €6,79
WANG Tteokbokki Schüssel Scharfe Carbonara 169g - 101285 €4,59
WANG Tteokbokki Schüssel Teriyaki 165g - 101286 €4,59
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SCHRITT FÜR SCHRITT

Rezept für Tteokbokki (Korean spicy rice cake)

Ingredients

For 2 servings

  • S&B Golden Curry Medium Hot 110g (half pack)
  • 1/4 cup gochujang (Korean chili paste)
  • 1/2 tablespoon gochugaru (Korean chili flakes)
  • 1/2 tablespoon sugar
  • 2 cups of water
  • 1/4 c dried kombu
  • 5 dried anchovies
  • 250g Topokki rice cake
  • 2 spring onions, sliced
  • 125 g fish cakes or fish balls (optional)
  • 2 hard-boiled eggs (optional)
  • Instant ramen noodles (optional)
  • Ready-made tteokbokki sauce (optional)

step by step

STEP 1

Make the spice paste: Mix the gochujang, gochugaru and sugar in a small bowl. Set the bowl aside.

STEP 2
Place water, dried anchovies, and dried kombu in a large pot. Cook over medium heat for fifteen minutes, then remove the anchovies and kombu from the pot, reserving the broth.

STEP 3
Add the rice cakes, spring onions, fish cakes, eggs and the spice paste to the pot. Stir gently to incorporate the paste and cook until the rice cake pieces are tender and the sauce has thickened (about 10-15 minutes).

STEP 4
Remove from heat. Serve the food and enjoy! Tteokbokki tastes best with a cold, refreshing drink Step 5 (optional)
Boil a package of regular ramen noodles (any type of noodles will work) with water for 3-5 minutes. Then rinse the noodles and add the noodles to the tteokbokki bowl.