Jeder kennt sie, jeder liebt sie

Vietnamesische Frühlingsrollen

Die traditionell mit Hackfleisch, Glasnudeln und Gemüse gefüllten Reispapierrollen sind weltweit bekannt und sind zu jedem Anlass die richtige Wahl. Ob allein oder mit Familie und Freunden - sie schmecken immer super!

60

min

12

Zutaten

🌶️

Schärfegrad

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Schwierigkeitsgrad

Vietnamesische Frühlingsrollen - MAOMAO
Sonja
Recipes Creator bei MAOMAO
SCHRITT FÜR SCHRITT

Rezept für Vietnamese spring rolls


Ingredients

For 12 pieces

  • 12 large rice papers (for deep-frying)
  • 200 g minced pork
  • 1 clove garlic
  • 10 shiitake mushrooms
  • 100 g glass noodles
  • 1 carrot
  • 3 spring onions
  • 1 red onion
  • 1 handful of mung bean sprouts
  • Some Thai basil
  • 1 egg yolk
  • Salt
  • pepper
  • Oil for deep frying

step by step

STEP 1
Prepare glass noodles and set aside

STEP 2
Prepare vegetables by finely dicing carrots, mushrooms, onion and garlic

STEP 3
Cut the Thai basil and spring onions into fine strips

STEP 4
Cut glass noodles into 1 cm pieces and mix with minced meat and chopped vegetables, then add egg yolk and a little salt and pepper

STEP 5
Pull one sheet of rice paper through cold water, place some filling in the middle, fold in 2 sides of the rice paper and then roll up into a tight roll

STEP 6
Heat about 2 cm of oil in a pan and deep-fry the spring rolls at a temperature of about 150 degrees for 3-4 minutes and then enjoy with Thai sweet chili sauce

Bon appetit!