Sushivariante aus dem Ofen in Muffinform

Sushi Bake

Sushi ist ein extrem beliebtes Gericht, doch aufwendig in der Zubereitung. Als Sushi Bake genießt du die gleichen Zutaten und Geschmäcker, hast aber in kurzer Zeit und ohne großen Aufwand direkt eine größere Menge zubereitet. In Muffinform ist Sushi Bake der perfekte Snack für unterwegs oder zwischendurch.

30

min

12

Zutaten

🌶️

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Schärfegrad

👨‍🍳

Schwierigkeitsgrad

Sushi Bake - MAOMAO
Sonja
Recipes Creator bei MAOMAO
Liquid error (snippets/image-element line 127): invalid url input SUKINA Sushi Nori Roasted Seaweed 25g - 1001322 €3,79
Liquid error (snippets/image-element line 127): invalid url input HARUKA Sushi Rice 1kg - 100193 €6,59
Liquid error (snippets/image-element line 127): invalid url input MIZKAN sushi seasoning 360ml - 1001496 €4,79
Liquid error (snippets/image-element line 127): invalid url input LEE KUM KEE Sriracha Chili Sauce 520g - 100103 €4,69
SCHRITT FÜR SCHRITT

Rezept für Sushi Bake


Ingredients

For 12 muffins

  • 170 g sushi rice
  • 1 tbsp sushi seasoning
  • 50g Kewpie Mayo
  • 50 g cream cheese
  • 250g salmon
  • 1 splash of lime juice
  • a bit of salt
  • 6 nori sheets
  • 100g cheddar
  • 1 tsp Kewpie mayo
  • 1 tsp Sriracha
  • 2 spring onions
  • 1/4 cucumber
  • 1/2 avocado

step by step

STEP 1
Prepare sushi rice in a pot or rice cooker according to the package instructions; After cooking, mix with sushi seasoning and set aside

STEP 2
Dice the salmon and mix with a little salt, Kewpie mayo, cream cheese and lime juice

STEP 3
Then take a muffin tin, lay out half nori sheets like muffin cups, pour sushi rice into it and press it flat

STEP 4
Spread the salmon mixture and then the cheddar cheese over it and bake at 180 degrees for about 10 minutes

STEP 5
In the meantime, clean the spring onions and cut them into fine rings and finely dice the avocado and cucumber

STEP 6
After baking, spread some mayo and Sriracha on all of the Sushi Bake Muffins and sprinkle avocado and cucumber on top

Bon appetit!